na-rivnenshchyni-vykryto-nelehalnyi-tsekh-z-obrobky-burshtynu-vylucheno-zolotoho-kaminnia-na-ponad-2-mln-hryven

На Рівненщині викрито нелегальний цех з обробки бурштину: вилучено "золотого" каміння на понад 2 млн гривень

 • 11888 переглядiв

У Рівненській області викрито незаконний бізнес з обробки та збуту бурштину. Під час обшуків вилучено понад 800 кг бурштину-сирцю на суму понад 2 млн грн.

У Рівненській області кілька чоловіків організували незаконний бізнес на "сонячному" камінні. Вони займалися скупкою та переробкою у промислових масштабах бурштину сумнівного походження із подальшим збутом вже готових виробів. Під час обшуків правоохоронці вилучили бурштину на більше ніж 2 млн грн. Про це УНН повідомляє із посиланням на прокуратуру регіону.

Деталі

1 серпня правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, а також на території будівельного підприємства у Рівненському районі, де ділки орендували приміщення. Як повідомляється, під час обшуків вилучили понад 800 кг бурштину-сирцю, галтовані елементи каміння бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, Крім того, вдома в одного з чоловіків виявили ще й облаштований цех із устаткуванням для обробки "сонячного" каміння.

Орієнтовна вартість вилученого бурштину за цінами "чорного ринку" перевищує 2 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного придбання, зберігання, переробки та збуту бурштину (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Наразі до районного суду направлено клопотання щодо накладення арешту на вилучене майно, призначено гемологічну експертизу каміння. Правоохоронці встановлюють шляхи його походження, коло усіх причетних осіб та інші обставини кримінального правопорушення.

На Волині у підпільному цеху виявили понад 120 кілограмів бурштину26.01.24, 16:42

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі