ukenru
na-prikarpatti-pislya-pominok-18-lyudey-potrapili-do-likarni

На Прикарпатті після поминок 18 людей потрапили до лікарні

 • 10967 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Після поминального обіду у селі Старий Гвіздець Івано-Франківської області до лікарні з отруєнням потрапили 18 людей, з яких шестеро дітей. Про це УНН повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

"У селі Старий Гвіздець Коломийського району Івано-Франківської області 10 вересня 2018 року проводився захід - поминальний обід. Від медичної мережі ми отримали інформацію 12 вересня про те, що на той час 8 людей було госпіталізовано в інфекційну лікарню з ознаками кишкових розладів. Хворі скаржилися на нудоту, блювоту, діарею, озноб, підвищену температуру тіла і болі в животі", - зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти підхопили сальмонельоз на поминках у Луцьку 

Наразі госпіталізовано 18 людей, з них 6 дітей. Перебіг захворювання - середньої важкості та легкої форми. Нині частина людей покинула стаціонар і перебуває на амбулаторному лікуванні.

"Було опитано хворих в інфекційній лікарні. Хворі пов'язували своє захворювання з певними продуктами. Зокрема, це була ковбаса, холодець, печінка смажена, салат "Олів'є". Це ті продукти, які могли викликати захворювання", - розповіли в Держпродспоживслужбі.

За фактом отруєння була створена бригада, до якої увійшли медичні працівники, представники ДУ "Івано-франківський обласний лабораторний центр" і фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Івано-франківській області. Спеціалісти провели обстеження вдома у господаря, де проводився поминальний обід.

"Там було відібрано 17 змивів на патогенно та умовно патогенну флору, 16 взірців харчових продуктів і одна проба води з криниці", - уточнили в управлінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині шестеро осіб отруїлися на святкуванні дня народження 

Нагадаємо, після святкування весілля у ресторані у Рівненській області до лікарні з отруєнням потрапили шестеро людей. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП