na-okupovanii-luhanshchyni-krytychno-brakuie-likiv-mistsevi-shukaiut-preparaty-za-oholoshenniamy-ova

На окупованій Луганщині критично бракує ліків, місцеві шукають препарати за оголошеннями - ОВА

 • 21432 переглядiв

В окупованій росією частині Луганської області спостерігається критична нестача медикаментів, що змушує місцевих жителів шукати ліки серед знайомих та сусідів через руйнування інфраструктури та відсутність регулярних поставок з боку окупантів.

На окупованих частинах Луганщини критично бракує ліків, тож місцеві шукають медикаменти серед знайомих. Про це розповів голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає УНН.

Деталі 

За його словами, про нестачу медичних препаратів на захоплених у 2022 році територіях говорять постійно. 

Загарбники знищили усю інфраструктуру, а створювати щось з нуля вони й не збиралися. Окрім того, забезпечити регулярні доставки теж неспроможні.

У Рубіжному із ліками склалася критична ситуація. Містяни вимушені шукати препарати по сусідах та через оголошення. Інтернету в населеному пункті немає вже досить довго. Тому відповідні текстові повідомлення розміщують на під’їздах і парканах

- розповів Лисогор. 

Доповнення

Тим часом мешканцям звільнених сіл регулярно Україна забезпечує гуманітарну допомогу – як от хліб учора, чи продуктові набори на минулому тижні.

Доправляємо ще й те, що вони замовляють – побутові речі, господарські матеріали, навіть насіння для прифронтової території. Попри постійні обстріли, у середу організували доставку жителям Невського та Новолюбівки

- підсумував голова ОВА.

Нагадаємо

На окупованих територіях Луганської області чоловіків у Рубіжному змушують щомісяця з'являтися до військового комісаріату.

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі