ukenru
na-odeschini-rozpochalisya-ukrayinsko-rumunski-navchannya-riverine-2018

На Одещині розпочалися українсько-румунські навчання Riverine-2018

 • 8664 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 5 вересня. УНН. В Ізмаїлі Одеської області стартувало українсько-румунське навчання Riverine - 2018. Мета навчань - відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп для підвищення їх взаємосумісності та спроможностей проведення операції з безпеки на річці Дунай. Про це повідомили у прес-центрі Військово-Морських сил Збройних сил України, передає УНН.

На церемонію відкриття маневрів прибули представники Командування Військово-Морських Сил ЗС України, Державної прикордонної служби України, Морських Сил та Берегової охорони Румунії, а також органів державної влади.

"Подібне двостороннє українсько-румунське навчання Riverine-2018 ми проводимо вперше, і воно спрямоване на зміцнення регіональної безпеки та покращення взаємодії між флотами України і Румунії", - зазначив заступник начальника управління бойової підготовки Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Андрій Куриленко.

За його словами, ці маневри дозволять підтримувати стабільність у регіоні, якісно тренувати сили та запроваджувати стандарти взаємодії між військовими моряками.

Українські й румунські військові моряки та прикордонники впродовж трьох днів відпрацьовуватимуть тактичні елементи за стандартами НАТО в складі багатонаціональних катерних тактичних груп та підвищать взаємосумісність катерів флотів та берегової охорони двох країн з питань висвітлення надводної обстановки на річці Дунай, тактичного маневрування і проведення доглядових операцій.

Навчання проходитиме на ділянці річки Дунай від міста Ізмаїл (Україна) до міста Бреїла (Румунія) та триватиме до 6 вересня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині розпочалися масштабні військові навчання Rapid Trident-2018 

Нагадаємо, у Грузії почалися міжнародні командно-штабні військові навчання Agile Spirit-2018 за участі української морської піхоти. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП