ukenru
na-novopavlivskomu-napriamku-rosiiany-shturmuvaly-za-pidtrymky-aviatsii-pozytsii-syl-oborony-21-raz-henshtab-zsu

На Новопавлівському напрямку росіяни штурмували за підтримки авіації позиції Сил оборони 21 раз - Генштаб ЗСУ

 • 34525 переглядiв

За минулу добу на українському фронті відбулося 56 бойових зіткнень, у ході яких українські війська відбили більшість атак російських окупантів, зокрема на Новопавлівському напрямку, де противник провів 21 обстріл за підтримки авіації.

56 бойових зіткнень відбулось на українському фронті впродовж доби. Найбільше атак російських загарбників наші захисники відбили на Новопавлівському напрямку. Там ворог штурмував за підтримки авіації 21 раз. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України, передає УНН.

Протягом доби зафіксовано 56 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 60 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– узагальнили у Генштабі ЗСУ.

Деталі

Найскладнішою залишається ситуація на Новопавлівському напрямку. Там Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного. Лише за понеділок росіяни намагались прорвати оборону наших військ на зазначену напрямку 21 раз, щораз прикриваючись авіацією. Зокрема, противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Парасковіївка, Костянтинівка, Велика Новосілка.

Столтенберг: ситуація на фронті складна, союзники НАТО забезпечують 99 відсотків військової допомоги України18.03.24, 17:36 • [views_0]

На Куп’янському напрямку росіяни здійснили  три безуспішних штурми українських позицій поблизу Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 4 атаки противника біля Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 7 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Роздолівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники дали відсіч ворогу 7 разів. Росіяни наступали біля Бердичів, Орлівки, Тоненького та Невельського, що у Донецькій області.

СБУ: затримано агентку фсб за розвідку позицій української ППО поблизу Авдіївки18.03.24, 12:15 • [views_0]

На Оріхівському напрямку, за підтримки авіації, армійці рф атакували позиції наших захисників 7 разів. За даними Генштабу ворог марно намагався покращити своє тактичне положення біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного на Запоріжжі.

Троє поліцейських постраждали через ворожий обстріл на Херсонщині18.03.24, 11:39 • [views_0]

На Херсонському напрямку протягом доби загарбники атакували позиції наших військ на лівому березі Дніпра тричі. Наші оборонці міцно тримаються зайнятих позицій, та не поступаються ворогу.

Додатково

За даними Генерального штабу у понеділок авіація Сил оборони завдала 9 ударів по позиціях росіян. А бійці із підрозділів ракетних військ та артилерії уразили одну установку ППО противника.

Новим речником Повітряних Сил став Ілля Євлаш18.03.24, 17:49 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна