na-nas-chekayut-seryozni-zmini-shabovta-pro-ekstraditsiyu-v-ukrayinu-figurantiv-kriminalnikh-provadzhen

“На нас чекають серйозні зміни”: Шабовта про екстрадицію в Україну фігурантів кримінальних проваджень

 • 119911 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Через війну весь світ почав серйозніше ставитися до України, тому справи, щодо екстрадиції фігурантів кримінальних проваджень, оголошених Україною в міжнародний розшук, можуть рухатися швидше, ніж раніше. Таку думку журналістам УНН висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта.

Цитата

“Зараз всі запити України, її прагнення притягнути до відповідальності і повернути сюди своїх злочинців, будуть переглядатися. Думаю, що нас чекають серйозні зміни. На тлі цих подій, в яких ми зараз знаходимося, я переконаний, що і правосуддя інших держав почне інакше ставитися до повернення їх (фігурантів кримінальних проваджень, - ред.) у нашу державу”, - заявив Шабовта.

Експерт з питань безпеки підкреслив - кожна країна, в тому числі й Україна, що переслідує злочинців, має дотримуватися законних норм. І для екстрадиції фігурантів кримінальних проваджень, які перебувають у міжнародному розшуку, надавати доказову базу.

До теми

Одним із втікачів, якого розшукують вже не лише на території України, а й оголосили у міжнародний розшук, є головний підозрюваний у розкраданні сотень мільйонів бюджетних коштів на проекті “Глибоководний випуск” Руслан Тарпан.

Попри війну в Україні, органи прокуратури продовжують роботу у напрямку екстрадиції Тарпана з ОАЕ, де той, скоріш за все, наразі перебуває.

Тарпану загрожує до 12 років позбавлення волі. І від українського правосуддя він переховується вже майже 5 років.

Нагадаємо

Експерти вважають, що Тарпана та інших фігурантів кримінальних проваджень, які оголошені Україною в міжнародний розшук або ж співпрацювали з рф, треба внести до реєстру держзрадників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ знищили чотири роти російських десантників– Генштаб

     • 330086 переглядiв