ukenru
na-mapi-kitayu-ne-zalishilos-vilnogo-vid-achs-regionu-ekspert

На мапі Китаю не залишилось вільного від АЧС регіону - експерт

 • 7780 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Вірус африканської чуми свиней (АЧС) атакував весь Китай. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомила американський оглядач агроринку Карен Браун, передає УНН.

"Китай повідомив про новий спалах африканської чуми свиней у регіоні Сіньцзян (північно-західний Китай). Минулого тижня йшлося про випадок у провінції Юньнань (південний захід). З огляду на ці звіти, вірус АЧС справді охопив усю країну, принаймні географічно", - написала вона.

У своєму дописі Браун посилається на публікацію агентства Reuters від 8 квітня цього року. У ній повідомляється, що Китай підтвердив спалах АЧС у регіоні Сіньцзян, і зазначається, що інфекційна хвороба поширюється через найбільше у світі стадо свиней.

Нагадаємо, що вірус африканської чуми свиней вперше був зафіксований в Китаї у минулому році.

Експерти кажуть про глобальну загрозу, оскільки саме в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини в світі та є головним її споживачем.

В Україні АЧС також не вщухає вже понад 6 років. За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям. 

Українські Національні Новини

Новини Світу