ukenru
na-lvivschini-u-refrizheratori-viyavili-nepovnolitnikh-nelegaliv-iz-afganistanu

На Львівщині у рефрижераторі виявили неповнолітніх нелегалів із Афганістану

 • 14443 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. У Львівській області правоохоронці виявили чотирьох громадян із Афганістану у причепі-рефрижераторі вантажівки. Нелегали незаконно потрапили на територію України з Румунії. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Львівської області, передає УНН.

“З причепа чути стукіт“, – такий виклик патрульні отримали вчора, близько 22-ї години.

Водій вантажівки Volvo розповів поліцейським, що везе з Македонії у Росію яблука, а зупинившись на заправній станції в населеному пункті Гамаліївка, почув стукіт з причепу та гомін. Чоловік одразу викликав поліцію, адже там не повинно було бути людей.

Приїхавши на місце, патрульні теж почули стукіт зсередини. Вантажівку опломбували ще у Румунії і пломба була без ушкоджень. Поліцейські намагалися встановити словесний контакт з людьми, однак у відповідь чули лише вигуки, ймовірно, про допомогу.

На місце події викликали усі необхідні служби, включно з медиками. Патрульні прийняли рішення зривати пломби і відчиняти фуру, адже існувала реальна загроза життю людей. Попередньо, вони там могли перебувати вже п’яту добу без вентиляції, а оскільки це рефрижератор, то температура там була від +2 до +4 градусів стабільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали нелегала із Киргизстану, який вистрибнув із потяга

Водій вантажівки, діючи за вказівками патрульних, обережно почав зривати пломбу і відкривати транспортний засіб. Всередині, на ящиках із яблуками, сиділи четверо іноземців. Патрульні допомогли їм спуститися назовні. Медики оглянули їх і повідомили, що чоловіки шпиталізації не потребують.

Під час поверхневої перевірки заборонених речей у громадян не виявили.

Поліцейські встановили, що це громадяни Афганістану. Троє з них неповнолітні, віком 15, 16 та 17 років, а четвертий 23-річний.

Патрульні пригостили іноземців їжею та чаєм аби ті зігрілися. Далі особами займаються компетентні служби.

Нагадаємо, на Луганщині Служба безпеки України припинила діяльність організованого угруповання, учасники якого займалися незаконним переправленням іноземців через державний кордон з території РФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП