ukenru
na-lvivschini-rozpochalisya-masshtabni-viyskovi-navchannya-rapid-trident-2018

На Львівщині розпочалися масштабні військові навчання Rapid Trident-2018

 • 12750 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. На базі Міжнародного центра миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося відкриття багатонаціонального українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2018. Про це повідомив об’єднаний прес-центр військових навчань, передає УНН.

"Метою навчання є набуття спроможностей різноманітних силових структур України. Для здобуття цієї мети у нас є все необхідне", - зазначив співкерівник навчань з Українського боку заступник командувача військ оперативного командування "Схід" генерал-майор Єдуард Москальов.

Цьогорічний Rapid Trident є наймасштабнішим спільним сухопутним навчанням підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань України - Нацгвардії України, Держприкордонслужби України й Управління Державної охорони - та військових підрозділів іноземних держав. У ньому беруть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн-партнерів НАТО, всього - 14 країн: Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. Крім того, у цьогорічному Rapid Trident беруть участь військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-Польсько-Української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

"У цілому, до навчання залучено понад 350 одиниць техніки, 2200 тисяч військовослужбовців, які тренуються на одному з найбільших у Європі Яворівському військовому полігоні. Навчання триватимуть 2 тижні (до 15 вересня включно) та складатимуться з двох фаз - командно-штабної та польової. За цей час українські військові та їх колеги з країн-партнерів відпрацюють низку завдань як бойового, так і логістичного та гуманітарного характеру", - зазначили у прес-центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові навчання за участю українських морпіхів розпочалися в Румунії

Нагадаємо, на 3 вересня запланували початок масштабних міжнародних військових навчань Rapid Trident-2018

Українські Національні Новини

Кримінал та НП