na-kyivshchyni-vidnovyly-dytsadok-yakyi-pid-chas-okupatsii-poshkodyly-viiska-rf-kravchenko

На Київщині відновили дитсадок, який під час окупації пошкодили війська рф - Кравченко

 • 8672 переглядiв

У селі Козаровичі на Київщині відкрився відновлений дитсадок "Капітошка", пошкоджений російськими військами. Заклад розрахований на 75 дітей, має сучасне обладнання та використовує укриття сусідньої гімназії.

У селі Козаровичі Вишгородського району розпочав роботу дитячий садочок "Капітошка", який на початку повномасштабного вторгнення пошкодили окупаційні війська рф. Про це розповів голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

Деталі

Він розповів, що на початку повномасштабного вторгнення та внаслідок окупації будівля садочка була значно пошкоджена. Проте, сьогодні заклад відновили коштом місцевого бюджету і  він нарешті прийняв своїх вихованців.

Кравченко додає, що садочок розрахований на 75 діток, 4 групи. Розпочинають працювати 2 групи: для малюків раннього віку – 15 осіб та дітей дошкільного віку – 20 осіб.В усіх групах є окремі приміщення, де діти можуть навчатися та гратися, спальна зона, роздягальні та туалетні кімнати.

Для кожного вихованця "Капітошки" обладнана окрема індивідуальна шафа для одягу. В ігрових кімнатах є всі необхідні меблі, іграшки, книжки, посібники для занять, спортивний інвентар.

В садочку є також простора музична зала, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням, методичний кабінет.

Подбали і про безпеку дітей. Наразі заклад використовуватиме облаштоване укриття Козаровицької гімназії. Сховище розташовано поруч – 40 метрів від садочка. Під час повітряної тривоги діти зможуть тут перебувати у окремій спеціально створеній для них зоні

- пояснює голова ОВА. 

За словами Кравченка, від початку повномасштабного вторгнення 86 дитячих садків на Київщині було пошкоджено та зруйновано, проте вже вдалось відновити 71 такий заклад.

Робота з відбудови триває. Бо попри війну діти повинні мати можливість отримувати якісну освіту, відвідувати садочки та спілкуватися з однолітками. Відновлення освітніх закладів – це поштовх для подальшого відновлення та розвитку громад

- підсумовує Руслан Кравченко. 

На Київщині голова ОВА перевірив будівництво укриттів для школярів Василькова18.08.24, 15:26

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні ворог атакував автобус, постраждалих немає

     • 17824 переглядiв