ukenru
na-krimskomu-titani-vidbulasya-tekhnogenna-avariya-khersonska-oda

На "Кримському титані" сталася техногенна аварія – Херсонська ОДА

 • 17998 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. На заводі "Титанові інвестиції", розташованому на території окупованого Криму, сталася техногенна аварія. Про це під час прес-конференції повідомив очільник Херсонської області Андрій Гордєєв, передає УНН.

"За інформацією, добутою агентурно, у них (на заводі "Кримський титан" в Армянську, - ред.) була техногенна аварія. Чим вона викликана – буде з'ясовуватися. Але те, що вони (окупаційна влада, - ред.) приховували це від громадян, – це правда. Наскільки нам відомо, вони в авральному порядку засипають той накопичувач кислоти фосфат-гіпсом та вапном з метою погашення реакцій сірчастої кислоти і припинення її викидів в атмосферу", - зазначив Гордєєв.

За його словами, ситуація у Херсонській області нормалізовується. Цілодобово проводиться моніторинг повітря, беруться аналізи фруктів та овочів, а також забори води та ґрунтів. В оздоровчих таборах Херсонщини розмістили 548 дітей, у тому числі жінок з маленькими дітьми.

"Буквально вчора ввечері я був у них. Вони почувають себе добре", - додав губернатор.

Він також зазначив, що на території Херсонської області був виконаний весь комплекс заходів превентивного характеру.

"На завтра призначена комісія з надзвичайних ситуацій, де ми заслухаємо доповіді всіх територіальних підрозділів. Зокрема Держекоінспекції, Держпродслужби, медиків і всіх організацій, які пов'язані із діагнозом цієї ситуації. У випадку позитивної ситуації ми приймемо рішення про припинення упереджувальних заходів", - повідомив Гордєєв.

Нагадаємо, рятувальники провели дегазацію 234 км автодоріг на території Херсонської області у зв'язку з хімічними викидами у Криму. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП