na-kordoni-estonii-z-rosiieiu-zris-rukh-pislia-zakryttia-skhidnoho-kordonu-finliandii

На кордоні Естонії з росією зріс рух після закриття східного кордону Фінляндії

 • 24188 переглядiв

Закриття кордону Фінляндією збільшило трафік на естонсько-російському кордоні на 25%, кількість перетинів зросла з 4 000 до 5 000 щодня. Естонія готова до потенційного напливу мігрантів на тлі побоювань щодо російської гібридної атаки.

Рішення Фінляндії закрити прикордонні пункти з росією вже на чверть збільшило рух на естонсько-російському кордоні, повідомила представниця Департаменту поліції та прикордонної охорони Еве Калмус. Про це передає ERR, пише УНН.

Ми маємо справу з гібридною атакою (з боку росії ред.), і закриття фінських прикордонних пунктів, безумовно, на нас впливає. Вже зараз кількість перетинів через естонсько-російський кордон зросла з 4000 до 5000,

- сказала Калмус.

Вона додала, що до коронакризи російський кордон щодня перетинали 10 000 осіб, тому становище поки що не критичне.

На запитання журналістів, хто зараз відвідує росію, Калмус відповіла, що це звичайні громадяни, які мають свої особисті справи. Однак, на її думку, зростання кількості перетинів кордону призвело саме до закриття фінського східного кордону. Крім того, естонсько-російський кордон перетинають працівники іноземних представництв, а також їхні родичі.

Вона уточнила, що у випадку Естонії, як і Фінляндії, мігранти поки не намагалися перетнути кордон поза автомобільними шляхами – на відміну від кордону білорусі з балтійськими сусідами, де групи підходять до кордону просто серед лісу. 

Тим часом вона запевнила, що Естонія готова і до того, що мігранти спробують потрапити до нас через територію між прикордонними пунктами.

Ми обов'язково врахуємо це, ми до цього готові,

сказала вона.

Калмус підтвердила, що Естонія перебуває у тісному контакті з сусідніми країнами та співпрацює з ними у відбитті гібридної атаки з боку росії.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна попереджає про можливе закриття кордону з рф на тлі зростання припливу мігрантів, описуючи це як гібридну атаку москви

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія закрила всі автотранспортні КПП на кордоні з росією

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Членство рф у Всесвітній федерації бадмінтону призупинено

     • 21934 переглядiв

    Контрабанди зброї з території України немає - Нацполіція

     • 21187 переглядiв