ukenru
na-kirovogradschini-semero-vikhovantsiv-ditsadka-potrapili-do-likarni-z-otruyennyam

На Кіровоградщині семеро вихованців дитсадка потрапили до лікарні з отруєнням

 • 8249 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 24 вересня. УНН. Семеро вихованців дошкільного навчального закладу "Веселка" села Трепівка Знам’янського району з симптомами гострої кишкової інфекції перебувають на амбулаторному лікуванні. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в області.

"Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція. Стан усіх дітей – середнього ступеня тяжкості. Серед хворих – одна дитина 2012 року народження, четверо дітей – 2013-го та двоє – 2014-го. Усі відвідують старшу групу. До Трепівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини вони звернулися 21 вересня", – зазначили у Держпродспоживслужбі.

Фахівці провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі перевірки харчоблоку дитсадка, зокрема відібрали та дослідили страви, змиви, питну воду, добові проби готових страв на бактеріологічне забруднення. За участю фахівців Державної установи "Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України" обстежили контактних осіб, а саме персонал дошкільного навчального закладу. Також провели заключну дезінфекцію. Збудник, який став причиною спалаху, встановлюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове захворювання школярів у Дніпрі: стала відома причина 

За результатами санітарно-епідеміологічного обстеження дошкільного навчального закладу та перевірки харчоблоку закладу виявили низку порушень санітарного законодавства щодо умов перебування дітей. Зокрема, недостатня кількість миючих засобів та меблів: шаф, індивідуальних ліжок, столів. На робочому місці у працівників дитсадка відсутні особові медичні книжки з допусками до роботи. З 12 працівників представлено тільки шість особових медичних книжок. А у трьох працівників протермінований ФГ-огляд.

"Незадовільно ведеться обліково-звітна документація з організації харчування (відсутній журнал бракеражу сирих продуктів та журнал виконання норм харчування, неправильно ведеться журнал бракеражу готових страв); видача готових страв проводиться без зняття проби; не проведена метрологічна повірка високотемпературного обладнання (духової шафи); не дотримується погоджене з Держпродспоживслужбою меню; відсутні товарно-транспортні накладні та супровідні документи, що підтверджують походження, безпечність і якість продуктів; відсутні добові проби; відсутні інструкції щодо правил миття кухонного посуду, інвентарю та обладнання; не дотримуються умови зберігання продовольчої сировини (овочі зберігають на підлозі)", – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Роботу навчального закладу призупинять на два дні: з 25 до 26 вересня – для усунення порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від харчових отруєнь з початку року постраждали понад 800 дітей 

Нагадаємо, у школі-інтернаті у смт Мізоч Рівненської області стався спалах гострої кишкової інфекції. До лікарні госпіталізували дев’ять людей, серед яких семеро — вихованці навчального закладу. За цим фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування

Українські Національні Новини

Кримінал та НП