ukenru
na-gayiti-chleni-bandi-zhorstoko-rozpravilisya-iz-dvoma-zhurnalistami

На Гаїті члени банди жорстоко розправилися із двома журналістами

 • 18311 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Члени банди, що діє на околиці столиці Порт-о-Пренс (Гаїті), вбили двох журналістів, пише УНН з посиланням на France 24.

Деталі

Повідомляється, що в результаті стрілянини загинули Вільгенс Луїсен і Амаді Джон Уеслі. Третьому журналісту, який був з ними в той час, вдалося втекти.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо цей злочинний і варварський акт", - сказав AFP Франкі Аттіс, генеральний директор Radio Ecoute FM, в якому працював Уеслі.

ЗМІ, яке базується в канадському місті Монреаль, звернулося до уряду Гаїті з проханням "діяти відповідально і створити сприятливі умови безпеки для всіх".

Повідомляється, що банди в Гаїті не так давно поширили свій вплив за межі бідних кварталів Порт-о-Пренса. А район Лабуле, де три журналісти вели репортажі в день смерті, є предметом запеклих боїв між кількома озброєними бандами, які намагаються встановити контроль над ним.

Додамо

Шість місяців тому президент Гаїті Жовенель Моіс був убитий у своїй приватній резиденції в Порт-о-Пренсі, що посилило політичну кризу та кризу в галузі безпеки, з якою гаїтяни стикаються щодня.

За даними Центру аналізу і досліджень в області прав людини, що базується в Порт-о-Пренсі, в 2021 році на Гаїті було зареєстровано не менше 950 викрадень людей.

У той же час, непідготовлена поліція зіткнулася з озброєними до зубів злочинними угрупованнями і не проводила ніяких великомасштабних операцій проти банд з березня 2021 року.

12 березня чотири поліцейських були вбиті в результаті спроби рейду в районі Порт-о-Пренс, який використовувався однією бандою в якості місця утримання жертв викрадення. Їх тіла та обладнання так і не були виявлені.

Довідка

Президент Гаїті загинув після нападу злочинців, які проникли в його резиденцію в ніч з 6 на 7 липня 2021 року. Під час нападу постраждала також дружина Жовенеля Мартін Моіз, її відправили на лікування в Майамі.

Всього у вбивстві президента Гаїті підозрювали 26 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу