ukenru
na-filippinakh-cherez-sylnu-speku-pryzupynyly-robotu-elektrostantsii-ye-ryzyk-blekautiv

На Філіппінах через сильну спеку призупинили роботу електростанцій, є ризик блекаутів

 • 18904 переглядiв

Філіппіни зіткнулися з кризою в енергетиці через спеку, що призвела до зупинки 19 об'єктів генерації на головному острові Лусон і переведення мережі в режим підвищеної готовності, що змусило уряд закликати населення скоротити споживання електроенергії.

Хвиля спеки на Філіппінах у вівторок змусила зупинити електростанції, поставивши країну під загрозу блекаутів (відключення електроенергії) та спонукавши уряд закликати людей скоротити споживання, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Дев'ятнадцять об'єктів генерації на головному острові країни Лусон відключено від мережі, а три інших працюють на зниженій потужності, повідомила Національна енергетична корпорація Філіппін у повідомленні на своїй сторінці у Facebook. У повідомленні йдеться, що енергосистему було переведено в режим підвищеної готовності вперше майже за рік, а це означає, що пропозиція розглядається як недостатня для задоволення попиту, пише видання.

Більш спекотна погода збільшує потребу в електроенергії для вентиляторів та систем кондиціювання повітря, а також ускладнює запобігання перегріву рослин. Дюжина об'єктів також закрита в енергосистемі Вісайських островів, яка перебуває в стані "жовтої" тривоги, що означає, що запас потужності знаходиться нижче за поріг на випадок непередбачених ситуацій.

За даними міністерства енергетики, підприємствам та домогосподарствам рекомендується скорочувати споживання електроенергії у години пікового навантаження.

Доповнення

У січні метеорологічне агентство Філіппін заявило, що 2024 рік може стати одним із найспекотніших років за всю історію країни, що може призвести до напруженої ситуації для енергосистеми країни. За даними місцевого метеорологічного агентства, індекс спеки, який поєднує температуру повітря та вологість, підніметься до 42°C у Центральному Лусоні у вівторок та середу.