na-deokupovaniy-kharkivschini-viyavili-tila-dvokh-cholovikiv-skovanikh-kaydankami-rozpochato-provadzhennya

На деокупованій Харківщині виявили тіла двох чоловіків, скованих кайданками: розпочато провадження

 • 150549 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. На деокупованій території Харківщини правоохоронці виявили тіла двох чоловіків, скованих кайданками, розпочато провадження, передає УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

Під час огляду бази відпочинку у с. Новоплатонівка Борівської ОТГ прокурори спільно зі слідчими поліції виявили два тіла цивільних чоловіків. Їх знайдено у ямі глибиною чотири метри. Ліва рука одного загиблого була з’єднана кайданками з правою рукою іншого. Також під час огляду на черепі одного із чоловіків виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації розміщувався на цій базі у складі 250-350 осіб з періодичною ротацією.

Наразі тіла загиблих направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці вилучили вісім хомутів та дві мотузки.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Доповнення

У селищі Великий Бурлук на Харківщині після деокупації у відділку поліції виявили ще одну катівню російських окупантів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі