ukenru
na-budivlyu-politsiyi-u-kiyevi-povisili-baner-na-pidtrimku-markiva

На будівлю поліції у Києві повісили банер на підтримку Марківа

 • 17200 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. На фасаді будівлі поліції у центрі Києва встановили банер на підтримку нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років ув'язнення. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter, передає УНН.

"У центрі Києва на будівлі поліції встановили банер на підтримку незаконно засудженого нацгвардійця Віталія Марківа. Будь-які намагання РФ дискредитувати українських бійців не матимуть успіху. Захищаємо Віталія у правовому полі та підтримуємо морально. Уся Україна з тобою!" - написав міністр.

Як повідомляв УНН, раніше на фасаді будівлі Міністерства внутрішніх справ України розмістили банер на захист Віталія Марківа.

Нагадаємо, уже декілька років нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в’язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, коли він з дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

У липні 2019 року італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув'язнення.

У жовтні суд присяжних в італійському місті Павія опублікував мотиваційну частину вироку нацгвардійцю Віталію Марківу, який був засуджений до 24 років ув’язнення.

Українські Національні Новини

Суспільство