na-blahodiinomu-zabihu-u-cherkasakh-vpershe-oblashtuiut-inkliuzyvnu-trasu

На благодійному забігу у Черкасах вперше облаштують інклюзивну трасу

 • 9014 переглядiв

15 вересня в Черкасах відбудеться благодійний забіг "RUN 4 VICTORY" з інклюзивною трасою. Кошти, зібрані під час заходу, передадуть на потреби 118-ї бригади ТРО.

15 вересня 2024 року в Черкасах у межах  квадромарафону "RUN 4 VICTORY" буде доступна інклюзивна траса для людей з порушеннями опорно-рухового апарату. Забіг буде проходити центральними вулицями міста. Охочі зможуть обрати для себе дистанцію у 2, 5, 10, 21 км або долучитися до забігу онлайн. Для наймолодших учасників передбачені дистанції 200, 400 або 800 м. 

Крім традиційних буде доступна також інклюзивна траса з дистанцією у 2 км. Її мета – щоб всі учасники відчували себе комфортно і безпечно, повністю зосередившись на процесі.

З одного боку, інклюзивна траса буде відповідно позначена та адаптована до потреб і можливостей людей з порушеннями опорно-рухового апарату й ампутаціями для того, щоб вони могли рухатися у своєму темпі. З іншого – її маршрут не буде розділяти учасників заходу, адже всім важливі єдність і підтримка.

"Ми щоденно підтримуємо ЗСУ. Донатимо, передаємо обладнання, автівки, продукти. Ми гуртуємося з колегами з МХП, з громадами й робимо багато добрих справ, – зазначає Олександр Воскобойнік, директор МХП-УРОЖАЙ. – З великим ентузіазмом долучився до організації третього забігу з Ліги забігів RUN 4 VICTORY, який пройде у Черкасах – місті, де розташований офіс нашого аграрного підприємства. Цього разу ми збираємо кошти для потреб нашої місцевої 118-ї бригади ТРО. Черкащани і не тільки добре знають про бійців цієї бригади, які боронять нашу країну в найгарячіших точках. Тож закликаю усіх 15 вересня вийти з нами на дистанцію та пробігти, чи навіть пройти посильну відстань. В наших забігах немає переможених, усі – переможці! Усі – єдиний організм, що підтримує та надає сили захисникам боротися! Це можливість зробити перемогу над собою і продемонструвати міць та характер українців!".

Для учасників бойових дій, військовослужбовців та ветеранів участь безкоштовна. Зареєструватись на благодійний забіг можна тут

Перші благодійні забіги квадромарафону "RUN 4 VICTORY" вже відбулися в Тернополі та Вінниці, залучивши понад 1 000 учасників сумарно. Всі кошти, зібрані під час заходів, були передані на потреби місцевих військових частин та ТрО. Третім містом, яке прийме забіг, стануть Черкаси. Марафон організовують спортивна спільнота "Характер" та Благодійний фонд "МХП Громаді". Спонсорами забігу є міжнародна компанія МХП та Центральний Хаб МХП. Захід реалізовують за підтримки Черкаської ОВА, облради та міськради.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі