ukenru
mzs-rf-napraviv-notu-protestu-cherez-dekomunizatsiyu-memorialu-marsove-pole-u-lvovi

МЗС РФ направив ноту протесту через декомунізацію меморіалу "Марсове поле" у Львові

 • 30695 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. У зв'язку з планами влади Львова прибрати копію радянського військового ордена з військового меморіалу "Марсове поле" МЗС Росії направив ноту протесту зовнішньополітичному відомству України. Як повідомляє УНН про це йдеться у відповідній заяві МЗС РФ.

Цитата:

"У зв'язку з планами львівської влади зі знищення копії Ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі "Марсове поле" 30 липня в МЗС України була направлена нота МЗС Росії з вимогою виконання українською стороною міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Російська сторона заявляє, що подібні зобов'язання закріплені, серед іншого, в Угоді про увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, учасником якого, за їхніми словами, є Україна.

"Рішуче засуджуємо взятий українською владою курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом", - йдеться в заяві російського боку.

Українські Національні Новини

Політика