ukenru
mzs-ispaniyi-viklikalo-posla-belgiyi-cherez-list-do-eks-predstavnika-kataloniyi

МЗС Іспанії викликало посла Бельгії через лист до екс-представника Каталонії

 • 8536 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. МЗС Іспанії викликало посла Бельгії Марка Калькоена і попросило від нього пояснень у зв’язку з листом спікера парламенту Фландрії Яна Пеуманса на підтримку незалежності Каталонії, який був написаний на початку вересня цього року. Про це повідомляє УНН з посиланням на El Pais.

Лист був написаний колишній спікерці парламенту Каталонії Карме Форкадель, яка перебуває під арештом за звинуваченням у повстанні проти уряду.

Президент фламандської палати вважає, що "насильство використане під час виборів (незаконний референдум 1 жовтня - ред.) було самим обурливим проявом антидемократичної політики", як і затримання представників Каталонії, які відбулися після.

Іспанія розцінює зміст цього листа як образливий, оскільки в ньому міститься фраза, що "центральний уряд Іспанії не відповідає умовам, щоб бути частиною сучасного і демократичного Європейського союзу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нагоди дня Каталонії у Барселоні відбулася багатотисячна демонстрація з вимогою незалежності

Бельгійські дипломатичні джерела підтвердили факт наявності такого листа та відповідні зустрічі з представниками МЗС Іспанії, але підкреслили, що даний лист не репрезентує зовнішню політику країни, а є окремою думкою окремої людини.

Як повідомляв УНН, каталонська поліція сьогодні, 26 вересня, близько 9 години ранку знесла наметове містечко, встановлене вчора на площі Сант Жауме в Барселоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу