ukenru
myunkhenska-dopovid-zelenskiy-privnis-novu-energiyu-v-zusillya-z-pripinennya-viyni-na-donbasi

"Мюнхенська доповідь": Зеленський привніс нову енергію в зусилля з припинення війни на Донбасі

 • 17990 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Новий Президент України Володимир Зеленський привніс нову енергію в зусилля з припинення війни на Донбасі. Про це йдеться у доповіді Мюнхенської конференції з безпеки, розміщеній на сайті конференції, передає УНН.

"Щодо 2020 року, Міжнародна кризова група висуває на передній план десять конфліктів, які багато в чому відображають глобальні тенденції. Оскільки глобальна система "застрягла на ранній стадії радикальних змін", обставини цих конфліктів вказують на "зрушення у відносинах великих держав, інтенсивність їх конкуренції і широту амбіцій регіональних дійових осіб", - йдеться у повідомленні у звіті Мюнхенської конференції з безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас увійшов у топ-10 конфліктів, за якими потрібно стежити у 2020 році - Foreign Policy

У цьому звіті щодо десятка конфліктів, на які, за оцінкою Міжнародної кризової групи, буде звернена увага у 2020 році, Україна - на 10-й сходинці. На першому місці - Афганістан.

"Україна: новий президент України (Володимир Зеленський - ред.) привніс нову енергію в зусилля з припинення шестирічного конфлікту між Києвом і підтримуваними Росією сепаратистами в східному регіоні Донбас. І все ж, якщо зараз мир здається трохи більш правдоподібним, ніж рік тому, це далеко не визначено - недавні плани більш всеосяжного припинення вогню і розведення можуть зазнати краху, а бойові дії можуть загостритися", - сказано у звіті.

Нагадаємо, у Росії сподіваються на "досягнення прогресу" на Донбасі за Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика