mvf-skhvalyv-vydilennia-ukraini-transhu-u-rozmiri-dollar900-mln-u-zviazku-z-vykonanniam-zoboviazan-shmyhal

МВФ схвалив виділення Україні траншу у розмірі $900 млн у зв'язку з виконанням зобов'язань – Шмигаль

 • 39467 переглядiв

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України, що відкриває шлях Україні до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів. Це сталось завдяки тому, що Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема й законодавчі ініціативи щодо Бюджетного кодексу  Про це 11 грудня повідомив   Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

У Фонді відзначили наші досягнення в реалізації програми та реформ, попри повномасштабну війну. Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо.

– зазначив Шмигаль.

Деталі

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів.

Програма в межах Механізму розширеного фінансування для України загалом передбачає виділення 15,6 млрд доларів впродовж 4 років для підтримки економічної стабільності та відновлення нашої держави.

"Дякую МВФ та українській команді за скоординовану та послідовну роботу задля зміцнення та розвитку України", – написав у своєму телеграм  Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші будуть: МВФ схвалив другий перегляд програми для України

Нагадаємо

Раніше УНН писав, що Президент України Зеленський зустрінеться з головою МВФ Крісталіною Георгієвою у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб обговорити схвалення пакета допомоги Україні у розмірі 900 мільйонів доларів. Це відбувається паралельно з планами виступити перед американськими військовими в Національному університеті оборони.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

     • 62274 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 82996 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

     • 44162 переглядiв

    Новини по темі

    В Україні стали більше виробляти та споживати м'яса

     • 36391 переглядiв

    Зеленський зустрівся з головою Пентагону

     • 33909 переглядiв