ukenru
morska-okhorona-posilila-patrulyuvannya-prileglikh-do-adminmezhi-z-krimom-rayoniv

Морська охорона посилила патрулювання прилеглих до адмінмежі з Кримом районів

 • 14633 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Морська охорона посилила патрулювання районів, що прилягають до адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Держприкордонслужби.

Так, підрозділи Морської охорони провели відстеження, опитування та огляд суден закордонного прямування, діяльність, маршрут прямування та інша інформація про які були віднесені до аналізу та оцінки ризиків. За результатами перевірок правопорушень виявлено не було, але контроль та відстеження продовжуються.

Для забезпечення оперативного реагування на зміни та розвиток обстановки корабельно-катерний склад Морської охорони розосереджений у зоні відповідальності, зокрема в місцях тимчасового базування на віддалених ділянках та напрямках імовірного порушення прикордонного законодавства.

"Так, корабельно-катерні тактичні групи посилили патрулювання районів, що прилягають до адмінмежі з АР Крим, районів зосередження рибопромислових суден, якірних стоянок та зони безкоштовного очікування, де судна закордонного прямування накопичуються перед заходженням у порти", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у взаємодії з прикордонною авіацією в районах активного руху суден проводиться моніторинг та викриття обстановки щодо захисту і забезпечення свободи відкритого моря, безпечного судноплавства, рибальства, проведення інших законних видів діяльності на морі. Протягом минулого тижня було обстежено понад 3000 км кв. територіального моря та В(м)ЕЗ. Також було розпізнано 186 цілей. Порушень виявлено не було.

У зоні проведення операції Об’єднаних сил, на Азові, бойові одиниці корабельно-катерного складу Морської охорони пройшли понад 300 морських миль, оглянули 20 суден.

"З урахуванням щільності виходів рибопромислових суден та плавзасобів, робота проводиться в рамках профілактичних заходів із посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму в прибережних водах. А враховуючи аналіз обстановки в регіоні, і з метою недопущення провокативних та агресивних дій відносно рибопромислових суден з боку "сусідів по морю", - зазначили у ДПСУ.

На Дунаю тривають спецзаходи з посиленого контролю прикордонного режиму та природоохоронного законодавства.

"В активній фазі "Дунай-2019" щільність патрулювання річкової ділянки збільшено вдвічі. Виявлено та розпізнано 173 цілі, оглянуто понад десяток маломірних плавзасобів, серед яких виявлено тільки одного порушника прикордонного законодавства", - проінформували прикордонники.

Як повідомляв УНН, РФ пригрозила Києву "війною" через проходження українських кораблів під Керчю.

Раніше повідомлялося, що нові десантні катери Росгвардії почали патрулювати в районі Кримського мосту.

Українські Національні Новини

Політика