ukenru
moodys-zminilo-prognoz-dlya-bankivskoyi-sistemi-ukrayini

Moody's змінило прогноз для банківської системи України

 • 9160 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз банківської системи України з "позитивного" на "стабільний", вказавши на ризики, пов'язані з ростом споживчого кредитування. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Reuters.

"Швидко зростаючі споживчі кредити створять ризики для якості активів у довгостроковій перспективі", - сказав аналітик Лев Дорф.

За оцінками Moody's, питома вага проблемних кредитів у банківській системі України знизиться до 54 відсотків до кінця 2020 року з 69 відсотків у кінці 2018 року завдяки активізації кредитування та списання старих кредитних боргів.

Агентство не чекає дефолтів по споживчих кредитах у найближчі рік-півтора на тлі збільшення доходів домогосподарств. Але, незважаючи на це, Moody's попереджає, що подальше швидке зростання цього виду кредитування може негативно вплинути на якість банківських активів при темпах економічного зростання, які сповільнилися.

У повідомленні Moody's йдеться, що стабільність української економіки і фінансової системи буде залежати від здатності Києва продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляв УНН, в грудні 2018 року МВФ виділив новий транш і погодив нову програму кредитування для України.

Тоді Україна отримала перший транш на суму близько 1,4 млрд дол. США за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA).

Володимир Зеленський після обрання президентом України розпустив Верховну Раду і призначив на 21 липня дострокові парламентські вибори.

Якраз в цей період, з 21 по 29 травня, Місія МВФ відвідувала Київ.

Після зміни президента обговорення фінансування з боку МВФ відклали до формування нового уряду.

Українські Національні Новини

Економіка