mobilizatsiia-cholovikiv-u-vitsi-vid-18-do-25-rokiv-rada-zbyraietsia-vypravyty-koliziiu-na-pochatku-veresnia

Мобілізація чоловіків у віці від 18 до 25 років: Рада збирається виправити колізію на початку вересня

 • 26299 переглядiв

Верховна Рада планує розглянути законопроєкт про заборону мобілізації чоловіків 18-25 років на початку вересня. Проєкт передбачає звільнення мобілізованих цього віку та можливість призову лише за згодою.

Верховна Рада на початку вересня розгляне законопроєкт, який має виправити законодавчу колізію, коли чоловіки у віці від 18 до 25 років могли бути мобілізовані до лав ЗСУ, якщо вони відслужили строкову службу, закінчили військову кафедру, або були визнані обмежено придатними у мирний час.

Про це пише УНН із посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка.

Деталі

Законопроєкт 11379-д про заборону мобілізації 18-25 років буде розглянуто на початку вересня. Щойно поставив це питання на засіданні Ради. Бо важливо дотиснути це. Я отримав сотні повідомлень. Це реально велика проблема. На що Стефанчук заявив, що законопроєкт буде розглянуто на початку вересня, на першому засіданні

- повідомив Гончаренко.

Він також звернувся до Стефанчука, щоб звернути до Міністерства оборони з інформуванням про намір голосування за цей законопроєкт, щоб вже припинилась мобілізація 18-25 річних.

Доповнення

Відповідно до законопроєкту, впродовж дії воєнного стану військовозобов’язані, які перебували на військовому обліку мали статус непридатного до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час - не підлягають призову на військову службу під час мобілізації до досягнення ними 25-річного віку. Такі особи у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою.

Також чоловіки у віці до 25 років, які були мобілізовані, можуть бути звільнені з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ССО показали, куди на курщині "зникають" понтони росіян

     • 20038 переглядiв

    У Києві обмежили рух вантажівок через спеку

     • 25545 переглядiв

    російський "шахед" знову залетів у білорусь - "Гаюн"

     • 9546 переглядiв

    Обстрілів у Харкові поменшало - Терехов

     • 14500 переглядiв

    У Каліфорнії прогнозують сніг у серпні вперше за 20 років

     • 9432 переглядiв