ukenru
mizhnarodni-rezervi-syagnuli-pyatirichnogo-maksimumu

Міжнародні резерви сягнули п'ятирічного максимуму

 • 10568 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Після отримання першого траншу на близько 1,4 млрд дол. США за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом міжнародні резерви України сягнули п'ятирічного максимуму - 20,1 млрд дол. США станом на 21 грудня. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НБУ.

"Завдяки надходженню від Фонду міжнародні резерви України зросли до 20,1 млрд дол. США станом на 21 грудня 2018 року. Це є п’ятирічним максимумом", - повідомили у НБУ.

Як зазначається, востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року.

"Тобто вперше за п‘ятиріччя обсяг резервів сягнув довоєнного рівня - на аналогічному рівні вони востаннє були ще до анексії Криму і до військового конфлікту на Донбасі", - заявили у Нацбанку.

Нагадаємо, 21 грудня у НБУ повідомили, що Україна отримала перший транш на близько 1,4 млрд дол. США за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA).

Як повідомляв УНН, 18 грудня МВФ виділив новий транш та погодив нову програму кредитування для України. Згодом МВФ оприлюднив меморандум за новою програмою співпраці з Україною.

Українські Національні Новини

Економіка