mizhnarodni-eksperty-vyznaly-shcho-rf-tsilespriamovano-byla-po-okhmatdytu-ombudsman

Міжнародні експерти визнали, що рф цілеспрямовано била по "Охматдиту" - Омбудсман

 • 26282 переглядiв

росія навмисно націлилася на дитячу лікарню "Охматдит" в Україні і завдала ракетного удару, що підтверджено міжнародними експертами.

Вже підтверджений факт, у тому числі міжнародними експертами, що  російська ракета цілеспрямовано вдарила по дитячій лікарні "Охматдит", заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції, передає журналіст УНН.

Те що вчора відбулось (атака рф на Україну - ред.) вкотре показало геноцидну політику рф проти нашої держави. Сьогодні зранку вже підтверджений факт, у тому числі міжнародними експертами, що   російська ракета цілеспрямовано була запущена по лікарні "Охматдит"

- заявив Лубінець.

За його словами, станом на зараз через атаку армії рф на Україну 8 липня підтверджено загибель 38 людей, серед яких четверо дітей.  Також понад 190 людей отримали поранення, дехто з них, за словами Омбудсмана, "в дуже важкому стані".

Також Лубінець розповів, що напередодні провів переговори із представниками ЮНІСЕФ. "ЮНІСЕФ готовий виділити терміново додатково фінансування для в першу чергу надання допомоги тим дітям і сім’ям, які перебували в "Охматдиті"", - заявив Лубінець.

Також опрацьовується питання, щоб максимально швидко відновити лікарню.

Доповнення

Останню масовану ракетну атаку по Україні в росії назвали відповіддю на удар України по об'єктах енергетики у рф. Водночас у москві заперечують удари по цивільних і звинувачують Україну у провокаціях.

У вівторок, 9 травня, у США відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо України.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Пастор завербував синів до "роботи" на рф - СБУ

     • 22676 переглядiв