mist-metro-v-kyievi-potrebuie-remontu-isnuie-ryzyk-chastkovoho-zakryttia-chervonoi-hilky

Міст Метро в Києві потребує ремонту: існує ризик часткового закриття "червоної гілки"

 • 38713 переглядiв

Міст київського метрополітену, що з'єднує береги Дніпра, потребує ремонту, що загрожує частковим закриттям червоної лінії. Кошти виділяються на оцінку ремонту та потенційне закриття мосту.

Міст Метро в Києві, що сполучає лівий та правий береги Дніпра знаходиться в аварійному стані. В зв’язку з цим є ризик часткового закриття "червоної гілки" метрополітену. Це в ефірі телемарафону повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко, передає УНН.

Вже було відомо два роки, що міст Метро в такому втомленому стані, але лише в цьому році було забюджетовано його капітальний ремонт, або будь-які ремонтні роботи, які з цим пов’язані. Два роки на це ніхто не звертав уваги, просто констатували такий факт.  Якщо покаже експертиза, що міст метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проектно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт, і якщо буде підтверджено, що він є аварійно небезпечним, то, на жаль, буде вимога закрити цей міст, який сполучає два береги

- сказав Андрій Вітренко.

Деталі

На думку Андрія Вітренко, закриття мосту на "червоній гілці" метро - це "апакаліптичний" сценарій, бо мостів в Києві і так не вистачає.

До того ж чиновник зауважив, що мости є стратегічними об'єктами для пересування не лише громадян.

"У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями й необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони", - зауважив він.

Нагадаємо

Київський метрополітен не закриватиме лінію "Почайна - Тараса Шевченка" на планові ремонти. Постійний моніторинг гарантує, що термінових ремонтних робіт не знадобиться. 

В КП "Київський метрополітен" у відповідь на запит УНН повідомили, що на цей час у київському метро відсутні станції, що потребують термінового позапланового ремонту в частині порушення герметизації споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт на "синій гілці" метро: за пересадку киянам за перший день компенсували 110 тис. грн 

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В двох російських аеропортах оголошено план "Килим" - росЗМІ

     • 26133 переглядiв