ukenru
minsotspolitiki-kazhe-scho-vzhe-pererakhuvalo-groshi-na-subsidiyi-za-sichen

Мінсоцполітики каже, що вже перерахувало гроші на субсидії за січень

 • 23754 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Кошти для здійснення виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року вже перераховано на рахунки одержувачів. Про це заявили у пресслужбі Мінсоцполітики, передає УНН.

"Мінсоцполітики ще 11 січня цього року було спрямовано кошти регіональним органам соціального захисту населення для здійснення виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення, пільг і житлових субсидій за січень 2021 року", - йдеться у повідомленні.

За наявною у Міністерстві інформацією від регіональних органів соціального захисту населення, як зазначається, "перераховані кошти спрямовано на банківські рахунки одержувачів або для виплати через АТ “Укрпошта”.

"Кошти за січень вже перераховано на рахунки одержувачів відповідних видів соціальної підтримки та поштові об’єкти АТ “Укрпошта”, - додали у відомстві.

Раніше Мінфін обіцяв фінансування у повному обсязі "усіх необхідних" видатків з бюджету.

Додамо, на початку грудня у Мінфіні звітували, що за січень-листопад 2020 року видатки за загальним фондом державного бюджету становили 940,6 млрд грн, або 90,3% від розпису звітного періоду. При цьому, "соціальні видатки, видатки на оборону, на обслуговування боргу та субвенції і дотації місцевим бюджетам повністю профінансовано відповідно до розпису на підставі платіжних доручень", зауважували тоді у Мінфіні.

Однак, під кінець 2020 року експерти говорили про проблеми з фінансуванням незахищених видатків. Серед інших на це вказували у звіті аналітики Київської школи економіки.

Нагадаємо, з 1 січня ціни на "комуналку", зокрема на газ, для населення підвищилися, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту. Водночас, скасували і пільговий тариф на електроенергію.

При цьому ще в грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%.

На тлі протестів влада країни вирішила “терміново” вирішувати “тарифну” проблему.

Уже 13 січня, на засіданні Кабінету міністрів, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через пандемію та карантинні обмеження ціна на газ для населення зменшиться на 30% і становитиме 6,99 грн за метр кубічний. Також він обіцяв субсидії, зокрема, і людям, які використовують електрокотли для опалення.

Правда, ціна на газ від ГК "Нафтогаз України" становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції.

Очікується, що “урядові” тарифи будуть затверджені не пізніше 19 січня. Однак, на сьогодні, залишається до кінця не зрозумілим, який саме період часу вони діятимуть: протягом опалювального сезону чи на час карантинних обмежень.

Українські Національні Новини

Економіка