minkult-na-balans-lavri-povernuto-74-obyekti

Мінкульт: на баланс Лаври повернуто 74 об'єкти

 • 657881 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. На баланс заповідника Нижньої лаври повернено 74 об'єкти. Наразі для оновлення заповідника "Києво-Печерська лавра" було запроваджено кілька нововведень, зокрема відкрито доступу до низки об'єкти та систему онлайн продажу квитків пише УНН з посиланням на Мінкульт.

Цитата

"За останні три місяці на території Лаври було проведено не тільки перевірки й інвентаризацію, але і повернуто на баланс заповідника 74 об'єкти Нижньої лаври. Також вже розпочато роботи над розробкою стратегічної візії Києво-Печерської Лаври 2023-2051 «Нова формація українськості»", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що основна мета - не тільки оновити та переосмислити національну скарбницю, а також наповнити її змістами, які закладались з початку її створення.

За даними Мінкульту, наразі для оновлення Києво-Печерської Лаври було відкрито вхід для відвідувачів через Економічну браму та відновлено перехід від Верхньої до Нижньої лаври на території Заповідника. Поновлено роботу та доступ відвідувачів до Великої Лаврської дзвіниці. Розроблено та затверджено порядок надання доступу до Успенського собору та Трапезної церкви щодо відспівування загиблих захисників України. Запроваджено систему онлайн продажу квитків.

Доповнення

Нещодавно Міністерство культури та інформаційної політики повідомляло, що УПЦ МП станом на 13 червня не передала ключі до всіх 79-ти об'єктів державного майна в Києво-Печерській Лаврі.

Комісія Міністерства культури та інформполітики завершила роботу з інвентаризації та приймання майна Києво-Печерської лаври 6 червня. Після цього, українська православна церква московського патріархату повинна була впродовж 3 робочих днів повернути майно заповіднику Лавра.

Загалом, за словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, комісія перевірила та повертає в користування держави 79 обʼєктів. Усі в різному стані. упц мп допущено самовільну перебудову, добудову, перепланування памʼяток культурної спадщини та будівництво новобудов на території Заповідника

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мінкульт: на баланс Лаври повернуто 74 об'єкти

     • 657881 переглядiв

    Сили оборони звільнили Рівнопіль - Маляр

     • 1039915 переглядiв