ministru-mvs-chasiv-yanukovycha-povidomyly-pro-pidozru-u-derzhavnii-zradi-dbr

Міністру МВС Часів Януковича повідомили про підозру у державній зраді - ДБР

 • 26555 переглядiв

Колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку повідомлено про підозру у державній зраді за спробу схилити українських чиновників до співпраці з Росією під час її повномасштабного вторгнення в Україну.

Колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку, повідомили про підозру у держаній зраді, через те, що з початком повномасштабного вторгнення він намагався схиляти українських посадовців до співпраці з рф. Про це пише УНН з посиланням на ДБР.

Деталі 

У відомстві розповіли, що одразу після російського повномасштабного вторгнення в Україну, підозрюваний телефонував посадовцям України з пропозицією підписання договору з рф про так звану "дружбу і захист", що означало добровільну здачу ворогу територій взамін зайняття "високих посад".

При цьому, зрадник наголошував, що діє від імені керівництва рф.

Також в ДБР з'ясували, що ексміністр брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, дайджестів, з метою формування в суспільстві антивладних настроїв.

У своїх виступах експосадовець виправдовує та визнає правомірною збройну агресію рф проти України, прославляє представників збройних формувань рф.

Братам Медведчука і Козака повідомлено про підозру - СБУ10.06.24, 10:19

Фігурант підозрюється у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).Максимальне покарання за цими статтями - 15 років позбавлення волі. Слідство клопотатиме про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

- резюмували правоохоронці.

Доповнення

В ДБР додають, що раніше експосадовцю повідомлялось про підозру у справах "Майдану" за організацію вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів щодо захоплення державної влади, перевищення влади та службових повноважень, привласнення, розтрати та заволодіння чужим майном, в особливо великому розмірі, умисних вбивств, заподіяння різного ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, частину з яких спрямовано до суду.

Зазначається, що в лютому 2014 року, після вчинення вказаних злочинів та усвідомивши перемогу Революції Гідності, підозрюваний втік до рф,.

За втілення планів агресора підозрюваний отримав російське громадянство та почав вести активне соціальне життя з метою надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Нагадаємо

Правоохоронці повідомили про підозру в держзраді і колабораційній діяльності ексмеру Вовчанська, йому загрожує довічне увʼязнення

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Юсов пояснив слова Буданова про наступ росії з півночі

     • 38464 переглядiв