ukenru
ministr-ekonomiki-shredingera-profilniy-komitet-ne-mozhe-viznachitis-chi-vidzvituvavsya-yim-petrashko

Міністр економіки Шредінгера: профільний комітет не може визначитись, чи відзвітувався їм Петрашко

 • 16347 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної ради не можуть визначитись, чи приходив міністр економіки Ігор Петрашко до них для звіту, чи ні: версії різняться від одного нардепа до іншого, повідомляє УНН.

Деталі

Так, за словами першого заступника голови комітету Сергія Тарути, на цьому тижні міністр економіки повинен був відзвітуватись за виконану роботу за рік, а також розповісти про плани з розвитку економіки. За результатами цього слухання нардепи повинні були вирішити, чи ефективно працює Мінекономіки та його очільник. 

Проте у самому Мінекономіки цього тижня УНН повідомили, що офіційного запрошення міністра на звіт поки що не було.

Зі свого боку член комітету нардеп Євгеній Шевченко розповів, що Ігор Петрашко вже відзвітував перед ними за ефективну роботу за рік – ще восени.

"По звіту – це було восени, все зі звітом добре", - запевнив він.

А ось ще один член економічного комітету нардепка Людмила Буймістер зазначила, що комітет не чув звіту міністра економіки.

"Не приходив до нас пан Петрашко. Не було щастя "ліцезреть" міністра економіки, не хоче він до нас іти. Сьогодні я особисто підніму це питання на комітеті – щоб ми все-таки почули від міністра, що він зробив і планує далі робити", - розповіла вона.

При цьому голова комітету нардеп Дмитро Наталуха запевнив УНН, що у них нормальна комунікація як з міністром економіки, так і в самому комітеті.

"У нас абсолютно нормальна комунікація з міністром і комітетом, ніхто його на килим для звіту не кликав і не кличе", - зазначив він.

Доповнення

Нагадаємо, політолог Володимир Фесенко розповів про невдоволення кандидатурою міністра економіки Петрашка та його продуктивністю серед парламентських кіл. Попри це, за словами політолога, за фігурою неефективного міністра економіки стоїть Прем’єр Денис Шмигаль, яких пов’язують близькі особисті відносини. 

Відзначимо, серед ймовірних кандидатів серед Кабміну на звільнення експерти називають міністра економіки Ігоря Петрашка, очільника Міністерства інфраструктури Владислава Криклія та віце-прем’єр-міністра України — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського. 

Українські Національні Новини

Політика