ukenru
metodiku-viplati-kompensatsiyi-naftogazu-za-postachannya-gazu-pidgotuyut-do-kintsya-misyatsya-goncharuk

Методику виплати компенсації Нафтогазу за постачання населенню підготують до кінця місяця – Гончарук

 • 13379 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Методика, за якою Нафтогаз отримуватиме компенсацію за постачання газу населенню за спеціальними тарифами буде готова до кінця місяця. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Мова про методику розрахунку. Про те, яким чином має розраховуватися ця компенсація, яка має бути виплачена компанії щодо якої було встановлені спеціальні обов’язки на ринку. Ця методика розробляється, вона зараз погоджується між Міністерством енергетики та міністерством фінансів. Це питання, яку формулу застосувати, багато складних, технічних в тому числі, питань. До кінця місяця я очікую, що документ надійде на уряд, і ми його приймемо. Це питання чисто технічне", - зазначив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів обмежив ціну продажу НАК "Нафтогаз України" газу для споживачів з пільговими умовами (ПСО) - тепловикам і населенню - не вище рівня, який, зокрема, враховує середньоарифметичне значення ціни газу на нідерландському хабі TTF.

Як зазначається, таким чином, з 1 січня ціна придбання природного газу не може бути вищою за ціну продажу газу, визначену вказаним вище положенням, за вирахуванням торговельної надбавки (націнки) НАК “Нафтогаз України” на рівні 1,917 відсотка зазначеної ціни.

Українські Національні Новини

Економіка