ukenru
medichniy-regulyator-ssha-skhvaliv-nazalniy-sprey-dlya-likuvannya-migreni

Медичний регулятор США схвалив назальний спрей для лікування мігрені

 • 1193990 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило швидкодіючий назальний спрей від Pfizer, призначений для лікування мігрені, повідомив у п'ятницю американський фармацевтичний гігант, передає УНН.

Деталі

Pfizer заявила, що очікує, що препарат під назвою Zavzpret з'явиться в аптеках у липні 2023 року.

"Схвалення FDA Zavzpret знаменує собою значний прорив для людей з мігренню, які потребують позбавлення від болю і воліють альтернативі пероральним лікам", - заявила комерційний директор Pfizer Анджела Хванг.

"В якості назального спрею зі швидким всмоктуванням Zavzpret пропонує альтернативний варіант лікування для людей, які потребують знеболювання або не можуть приймати пероральні ліки через нудоту або блювоту", - цитує Pfizer Кетлін Маллін, заступника медичного директора Інституту неврології Нової Англії.

Лікування стану, який зазвичай лікували за допомогою пероральних ліків, було протестовано подвійним сліпим методом на вибірці з 1405 осіб, половина з яких приймала разову дозу спрею, а решта отримували плацебо.

Було виявлено, що спрей значно зменшує біль при оцінці через дві години після початку мігрені, яка, крім частого сильного головного болю, може включати нудоту та чутливість до світла або шуму.

Pfizer придбала Zavzpret, також відому як Zavegepant, минулого року приблизно за 10 мільярдів доларів у Biohaven разом з іншими препаратами від мігрені.

За даними Американського фонду мігрені, близько 39 мільйонів американців страждають від мігрені.

Українські Національні Новини

Здоров'я