ukenru
mayzhe-za-kozhnoyu-parafiyeyu-scho-priyednalas-do-ptsu-ye-pozov-z-boku-rpts-epifaniy

Майже за кожною парафією, що приєдналась до ПЦУ, є позов з боку "РПЦ" – Епіфаній

 • 18404 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Майже за кожною парафією, що приєдналась до Православної церкви України, є позов з боку "Російської православної церкви" (УПЦ МП - ред.), намагаючись зупинити перехід вірян до ПЦУ. Про це під час пресконференції для журналістів розповів предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, передає УНН.

"Московський патріархат будь-яким чином намагається призупинити цей процес через судові позови. Тобто майже по кожній громаді, що долучилась до нашої церкви зараз є відповідний позов з боку "РПЦ", - пояснив Епіфаній, чому перехід до ПЦУ призупинився.

Він також додав, що в УПЦ МП лякають людей, штучно створюючи конфлікти та тиражуючи їх не тільки в Україні, а й за кордоном.

"…але ті громади, що долучились (до ПЦУ – ред.), вони долучилися в законний спосіб. Згідно українського законодавства, кожна громада має право визначитись і обрати той релігійний центр, до якого вона хоче належати, - вважає Епіфаній. - Тобто є певні перепони юридичного характеру. Багато громад, які очікують, і звертаються до мене, якщо вони приймуть рішення і одразу отримають юридичне рішення при реєстрації документів: багато проблем пов’язані інколи з майном, але я вірю, що в майбутньому буде ще одна хвиля з боку "РПЦ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній заявив, що Православна Церква України відбулася.

Митрополит Епіфаній також пояснив, чому він каже "РПЦ", а не УПЦ МП: "Чому я називаю "РПЦ"? Тому що УПЦ МП повинна, згідно закону, перереєструватись в "РПЦ", і це не дивно, адже якщо ви називаєте своїм релігійним центром Москву, то чому ви не називаєте речі своїми іменами?".

Нагадаємо, що за рік до ПЦУ приєдналися приблизно 600 парафій Московського патріархату.

Українські Національні Новини

Політика