mayzhe-25-kharchovikh-otruyen-u-zaporizkiy-oblasti-pripadaye-na-molochku

Майже 25% харчових отруєнь у Запорізький області припадає на молочку

 • 7159 переглядiв

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 88,7%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 24,5%; м’ясну продукцію — 17,2%; рибну продукцію — 5,9%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 31,2%.

В 68,6% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Україні кількість отруєнь неякісними харчами у 2016 році в порівнянні з 2015 роком зросла у два рази.

За словами С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівня.

 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі