ukenru
mayzhe-10-produktiv-v-yes-podviynogo-yakosti

Майже 10% продуктів в ЄС - "подвійної якості"

 • 12555 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Дев'ять відсотків продуктів харчування, що реалізуються на ринку ЄС, розрізняються за складом, маючи при цьому ідентичну упаковку. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Європейською комісією в 19 європейських країнах, передає УНН з посиланням на lv.sputniknews.

Згідно з результатами дослідження, ще 22% продуктів з відмінним складом мають схожу упаковку.

"Результати дослідження неоднозначні. Хоча я радий, що не виявилося ознак розриву стандартів якості фірмових продуктів між сходом і заходом, але стурбований тим, що до третини протестованих продуктів мають різні склади, хоча і продаються під однаковими або схожими брендами", - прокоментував результати дослідження єврокомісар з освіти, культури та спорту Тібор Наврачич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Чехії зробила перший крок до заборони подвійних стандартів якості продуктів

Для дослідження були взяті зразки 1400 продуктів в 19 країнах: Болгарії, Угорщині, ФРН, Греції, Данії, Іспанії, Італії, Кіпрі, Латвії, Литві, Мальті, Польщі, Словаччині, Словенії, Нідерландах, Франції, Хорватії, Чехії та Естонії.

Раніше лідери чотирьох країн ЄС озвучили свої вимоги до виробників продуктів.

Так, в Польщі, Чехії, Словаччині та Угорщині заявили про неприпустимість застосування різних стандартів якості при виготовленні харчової продукції в різних країнах ЄС.

Ще раніше результати дослідження якості товарів підтвердили, що продукти харчування, які продаються в деяких країнах Центральної та Східної Європи, хоча і безпечні, але менш якісні, ніж ті ж продукти в Західній Європі.

На думку депутата Сергія Тригубенка, не виключено, що аналогічна практика подвійних стандартів з боку великих виробників продуктів харчування може застосовуватися і щодо України.

Українські Національні Новини

Економіка