matyme-nehatyvnyi-vplyv-u-minfini-poiasnyly-chomu-ne-varto-pidvyshchuvaty-pdv

Матиме негативний вплив: у Мінфіні пояснили, чому не варто підвищувати ПДВ

 • 13179 переглядiв

Міністерство економіки України попереджає про негативні наслідки підвищення ПДВ для всіх громадян. Замість цього пропонується встановлення військового збору на товари, які не є першої необхідності.

Підвищення податку на додану вартість (ПДВ) має свої наслідки, які будуть негативно впливати на усіх громадян, особливо на вразливі категорії. Про це заявили в Міністерстві економіки України, передає УНН.

Деталі

В Мінфіні наполягають, що підвищення ПДВ автоматично призведе до зростання цін на основні товари, зокрема ліки та базові продукти харчування: хліб, молоко, масло тощо. 

З одного боку, це легкий в адмініструванні інструмент, який дозволяє отримати додаткові ресурси

 - зазначають в міністерстві. 

Підвищення податків може негативно вплинути на обороноздатність, адже бізнес щорічно донатить на армію близько 200 млрд грн - експерт26.07.24, 12:09

Водночас в Мінфіні наголошують, що замість цього пропонується більш соціально справедлива модель, яка передбачає встановлення військового збору, зокрема, на товари, які не є товарами першої необхідності. Такі як автомобілі, нерухомість та ювелірні вироби.

Варто зазначити, що автомобілі, які ввозяться благодійними та громадськими організаціями та передаються на користь Збройних Сил України, не будуть оподатковуватись військовим збором, оскільки вони не реєструються в Сервісних центрах МВС

- додали в пресслужбі. 

Нагадаємо

Кабінет міністрів затвердив законопроєкт про збільшення видатків Державного бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн, переважно на оборону, а також зміни щодо підвищення податків, від чого очікується 140 млрд грн, включаючи зміни в оподаткуванні поштових посилок.

Популярні

Новини по темі