masova-zahybel-ryby-na-chernihivshchyni-zbytky-sklaly-258-tys-hrn

Масова загибель риби на Чернігівщині: збитки склали 258 тис. грн

 • 14469 переглядiв

На озері в селі Ведильці виявлено масову загибель риби. Причиною стало зниження концентрації кисню у воді, екологи вимагають вжити заходів.

На Чернігівщині виявили масову загибель риби. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області, передає УНН.

Деталі

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області отримала повідомлення через застосунок "ЕкоЗагроза" про масову загибель риби в озері (кар'єрі) в центрі села Ведильці Михайло-Коцюбинської територіальної громади.

Екологи виїхали на місце та підтвердили загибель цінних видів риби, зокрема щуки, плітки та окуня, на площі 0,04 гектара. Попередні результати аналізів води показали, що причиною загибелі риби могло бути різке зниження концентрації розчиненого кисню до 3,5-3,7 мг/дм³, що нижче нормованого рівня в 4,0 мг/дм³.

Згідно з розрахунками, збитки від загибелі риби та втрати потомства складають 258 тис. 243 грн. Для очищення водного об'єкта та попередження подальшого забруднення, Державна екологічна інспекція направила лист-вимогу до Михайло-Коцюбинської територіальної громади щодо вжиття необхідних заходів.

Керівник господарства на Вінниччині, де сталася масова загибель риби, переконався, що Вінницька птахофабрика до цього не причетна – офіційна заява10.01.24, 15:10

Юлія Котвицька

Суспільство

Популярні

Новини по темі

В Одесі пролунали вибухи

 • 18614 переглядiв

Інструктор автошколи на Сумщині затриманий за хабар

 • 15375 переглядiв