ukenru
malyuska-peredumav-antisurkisivskiy-zakon-timchasovo-ne-lobiyuvatimut

Малюська передумав: "антисуркісівський" закон тимчасово не лобіюватимуть

 • 15690 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Так званий "антисуркісівський" закон (законопроект №4064), який раніше ініціювали у Мін'юсті, аби заблокувати виплату родині Суркісів 10 млрд грн ПриватБанку, лобіювати далі передумали. Про це у коментарі УНН розповів сам міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, зараз необхідність у цьому законі нібито відпала, але депутати можуть повернутися до його нагального розгляду - за потреби.

"Насправді, відсотків на 99%, думаю, (проблема - ред.) вирішена, тому прийняття закону не педалюємо. Якщо почне відбуватись щось несподіване, тоді будемо просити парламент прискоритись. Але шанси швидко виграти і апеляцію, і касацію - у позивачів вкрай малі", - сказав Малюська.

Нагадаємо, з ініціативою законопроекту, який має заборонити стягувати з держави 10 млрд коштів на користь офшорів родини Суркісів, міністр юстиції Денис Малюська виступив на початку вересня. Одразу після того, як Печерський суд прийняв рішення на користь олігархів, проте без розгляду спору по суті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюсьці пропонують піти у відставку, якщо його дії у справі ПриватБанку призведуть до виплати Суркісам 250 млн доларів.

Згодом проект відповідного закону з'явився у ВРУ. Його автором став депутат від СН Юрій Камельчук. Політик пояснював, що документ має встановити особливості виконання рішення суду про забезпечення позову. Адже судове рішення на користь Суркісів якраз приймалося у якості забезпечення.

Тоді депутат прогнозував, що законопроект проголосують швидко – у найближчі два тижні.

Наразі ж "антисуркісівський" закон не пройшов ще жодного комітету.

Також нагадаємо, виконання Печерської ухвали про стягнення з України 10 млрд грн зупинив ВС своїм рішенням від 8 вересня.

НАБУ, своєю чергою, ще 4 вересня відкрило кримінальне провадження №52020000000000566 за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном ПриватБанку в особливо великих розмірах. Вказувалося, що серед ймовірних фігурантів справи — представники судової гілки влади, службові особи Державної виконавчої служби та співробітники шести офшорних компаній, пов’язаних з олігархами Суркісами.

Українські Національні Новини

Політика