ukenru
lukashenko-zapevniv-posla-obsye-u-gotovnosti-robiti-bilshe-dlya-miru-v-ukrayini

Лукашенко запевнив посла ОБСЄ у готовності робити більше для миру в Україні

 • 9247 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Білорусь підтверджує готовність докладати подальших зусиль і підтримувати процес мирного врегулювання в Україні. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі із спецпредставником чинного голови ОБСЄ в Україні та у тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком, передає УНН з посиланням на прес-службу глави білоруської держави.

"Хочу вас запевнити, що Білорусь завжди буде докладати максимум зусиль для того, щоб підтримати діяльність вашої групи і вас як спецпредставника ОБСЄ в Україні. Ми в цьому напрямку все робимо. І я знаю вашу думку, що претензій до нас з боку ОБСЄ в цьому напрямку немає. Якщо ми щось можемо зробити більше для миру в Україні, ми готові це зробити. Я вже не один раз про це говорив", - заявив Лукашенко під час зустрічі у понеділок, 1 квітня.

Президент Білорусі зазначив, що постійно стежить за подіями і ходом переговорного процесу на мінському майданчику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко поскаржився, що Порошенко вважає його "проросійським"

"Ви знаєте моє ставлення, білорусів до цього конфлікту. Все, що ви говорите, всі ваші заяви (а я всі ці заяви чую) ми аналізуємо. Розбіжностей у нас практично немає. Як ви, так і я, усі білоруси є прихильниками миру в Україні... Дуже переплетені долі багатьох сімей і людей - білорусів і українців. Це не чужа нам країна", - додав Лукашенко.

Сайдік своєю чергою висловив подяку білоруській стороні за багаторічну підтримку та сприяння. Разом з тим, він висловив жаль з приводу того, що досі не вдалося врегулювати конфлікт.

Нагадаємо, Лукашенко раніше заявляв, що конфлікт на Донбасі мають вирішити слов'янські народи, а не США чи ЄС.

Українські Національні Новини

Політика