ukenru
lukashenko-vzyav-zhorstkishiy-kurs-na-suverenitet-ta-khoche-povernuti-ukrayinu-v-lono-viri

Лукашенко взяв "жорсткіший курс" на суверенітет та хоче повернути Україну "в лоно віри"

 • 47286 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Самопроголошений президент Білорусії Олександр Лукашенко при відвідуванні храму преподобних Оптинських старців в Мінську заявив, що взяв більш жорсткий курс на збереження суверенітету країни і одночасно на зміцнення зв'язків з "братніми країнами", пише УНН.

На його думку, до таких країн належать Росія, Казахстан і Україна.

Цитата

“Таким державам — як ми, поодинці не просто буде важко вижити, - буде неможливо. Тому я і взяв більш жорсткий курс на те, щоб зберегти наш суверенітет і незалежність, щоб ми були державою. Але були в тісній зв'язці з нашими найближчими друзями і братами. Хто це? Це Росія. Це Казахстан. Це Україна. Неважливо, що там відбувається сьогодні. Там народ знедолений до крайності. Так довго тривати не може", — сказав Лукашенко, якого цитує його пресслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстан віддати не можна, тому що це буде такий подарунок, як Україна для Америки і НАТО-Лукашенко

“І нам треба зробити все, щоб повернути Україну в лоно нашої справжньої віри. А там стався навіть за релігійними напрямками такий розкол, який подолати буде дуже складно. Це те, що і нам хотіли в 2020 році піднести — автокефалію, розкол нашої церкви, і так далі тощо. Ви це все знаєте. Ми цього уникли. І я не хочу, щоб це повторилося у наших сусідів", — додав він.

Деталі

Самопроголошений президент також назвав протести в Казахстані спробою "втопити в крові Росію", заявивши, що події в країні є "спробою іноземного втручання".

Що було раніше

Як писав УНН, Білорусь слідом за Росією направила до Казахстану "миротворців" у відповідь на заклик президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва до країн ОДКБ.

Додамо

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Ати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Українські Національні Новини

Політика