legalizatsiya-kanabisu-v-nimechchini-vidkladayetsya-zmi

Легалізація канабісу в Німеччині відкладається - ЗМІ

 • 27874 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Легалізація канабісу в Німеччині, спочатку запланована на кінець року, швидше за все, буде відкладена до 2024 року, з посиланням на чиновників повідомляє dpa, пише УНН.

Деталі

План полягає в тому, щоб ухвалити закон у Бундестазі, нижній палаті парламенту ФРН, у період з 13 по 15 грудня.

Після цього своє слово має сказати Бундесрат, верхня палата, що представляє 16 земель Німеччини. Але останнє засідання палати цього року відбудеться 15 грудня, що робить розгляд законопроекту малоймовірним у 2023 році.

Хоча ці плани не вимагають схвалення Бундесрату, його представники повинні мати можливість обговорити їх, як і будь-який інший законопроект, вказує видання.

Наступне засідання Бундесрату відбудеться 2 лютого 2024 року, після чого закон може набути чинності. Як можлива дата для цього згадується 1 квітня, повідомили dpa джерела в тристоронній коаліції канцлераФРН Олафа Шольца.

Доповнення

Ініційований урядом законопроект передбачає вилучення канабісу зі списку заборонених речовин у законі про наркотики. Дорослим від 18 років і старше дозволяється зберігати до 25 г препарату. В окремому порядку можна вирощувати максимум три рослини.

Членам клубів, які займаються канабісом, має бути дозволено колективно вирощувати наркотик і роздавати його один одному максимум 50 грамів на члена на місяць.

Людям від 18 до 21 року дозволено до 30 грамів на місяць з максимальним вмістом 10% тетрагідроканнабінолу (ТГК).

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Легалізація канабісу в Німеччині відкладається - ЗМІ

     • 27874 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 92044 переглядiв

    Ще плюс 1130 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 100228 переглядiв