ukenru
lavrov-deklaratsiyi-zakhodu-ne-zminyat-situatsiyu-z-vozzyednannyam-krimu-z-rf

Лавров: декларації Заходу не змінять ситуацію з "возз'єднанням" Криму з РФ

 • 8762 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у вівторок заявив, що питання про "возз'єднання з Росією" окупованого Криму закрите остаточно, і ніякі декларації США, Євросоюзу або НАТО не змінять цю ситуацію. Про це передає УНН, посилаючись на ТАСС.

"Питання про возз'єднання Криму закрите остаточно, подобається це комусь чи ні. Ніякі декларації Вашингтона, Євросоюзу або НАТО не в змозі змінити цю ситуацію ні з правової, ні з політичної точки зору", - сказав він.

Він також заявив, що останнім часом півострів "регулярно відвідують представники політичних, громадських, ділових, культурних кіл зарубіжних країн, у тому числі європейських".

"Вони можуть своїми очима побачити кримську дійсність, переконатися в твердій прихильності кримчан вільно зробленому ними вибору", - повідомив міністр.

За словами Лаврова, у цілій низці держав діють або створюються "клуби друзів Криму".

Як повідомляв УНН, за п'ять років з моменту анексії Криму економіка РФ сумарно зазнала збитків більш ніж 150 млрд доларів і продовжує втрачати гроші.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв, що РФ в Криму виселяє кримських татар і заселяє півострів росіян.

Українські Національні Новини

Політика