latviia-vystavyla-na-prodazh-natsionalizovanyi-dim-moskvy-u-ryzi-koshty-z-auktsionu-peredadut-ukraini

Латвія виставила на продаж націоналізований "Дім Москви" у Ризі: кошти з аукціону передадуть Україні

 • 11164 переглядiв

Латвія продає "Дім Москви" у Ризі за стартовою ціною 3,57 млн євро. Кошти від продажу планують передати на підтримку України, аукціон триватиме з 20 серпня по 19 вересня.

У Латвії виставили на аукціон  націоналізований "Дім Москви". Його стартова ціна 3,57 мільйона євро, а всі виторгувані кошти планують передати на підтримку України. Про це пише Delfi, передає УНН.

Деталі

Нерухомість складається із земельної ділянки площею 966 квадратних метрів та будівлі на ній. Аукціон розпочнеться 20 серпня та завершиться 19 вересня. 

Особи, які бажають брати участь в аукціоні, повинні до 9 вересня 2024 року внести на розрахунковий рахунок VNĪ SEB banka заставну суму в розмірі 10% від початкової ціни нерухомого об'єкта, що виставляється на аукціон, і надіслати заяву про авторизацію на аукціоні.

Об'єкт має бути оплачений протягом двох тижнів. Отримані від продажу "Дому Москви" кошти Valsts nekustamie īpašumi перерахують до державного бюджету, а далі вони будуть спрямовані на загальну підтримку українців.

Довідково

"Дім Москви" в центрі Риги був відкритий у травні 2004 року ексмером Москви Юрієм Лужковим та колишнім мером Риги Гундаром Боярсом. У будівлі був Московський культурно-діловий центр.

Московська мерія купила будинок колишнього Будинку культури залізничників біля "Латвійської залізниці" в обмін на рівноцінний у Москві. На сайті "Дому Москви" зазначено, що на його будівництво московська влада витратила понад сім мільйонів доларів.

Вся робота закладу координується через латвійське акціонерне товариство, єдиним акціонером якого є уряд Москви. План роботи за рік затверджується особисто мером Москви.

Нагадаємо

Взимку 2024 року Сейм Латвії проголосував за передачу державі будівлі культурно-ділового центру "Дім Москви" у Ризі. Споруду передали на баланс Міністерства транспорту Латвії.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупована Ялта частково знеструмлена через аварію: що відомо

     • 11188 переглядiв

    У Рівному 8-річна дівчинка загинула під колесами легковика

     • 12023 переглядiв

    росія атакувала Херсон з безпілотника: поранено 34-річну жінку

     • 19469 переглядiв