latviia-maie-namir-vidpravyty-medychni-tovary-dlia-poshkodzhenoi-likarni-okhmatdyt-u-kyievi

Латвія має намір відправити медичні товари для пошкодженої лікарні "Охматдит" у Києві

 • 25628 переглядiв

Латвія планує надати гуманітарну допомогу дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, яка постраждала від ракетного удару рф.

Латвія має намір відправить медичні товари до зруйнованої лікарні "Охматдит" у Києві. Про це повідомляє Delfi, передає УНН.

Деталі

Латвія планує відправити медичні товари до дитячої лікарні "Охматдит" у Києві, яка була пошкоджена після ракетного удару терористичної країни.

Міністерство охорони здоров'я Латвії слідкує за ситуацією в Україні та підтримує зв'язок з посольствами Латвії та України, а також з Міністерством охорони здоров'я України. 18 липня МОЗ Латвії отримало листа від українських колег з проханням про допомогу.

У співпраці зі Службою невідкладної медичної допомоги, латвійське міністерство визначило наявні ресурси та можливості для підтримки. Було вирішено, що враховуючи ситуацію в Україні та наявність медичних товарів у державних резервах, гуманітарну допомогу можна надати шляхом перенаправлення ресурсів з цих резервів.

До України планують відправити перев'язувальні матеріали, лейкопластири, джгути, голки, шприци та різні антибіотики. Для поповнення матеріальних резервів держави необхідна сума становитиме 12 600 євро.

Латвія передасть українським лікарням майже сотню одиниць медобладнання 26.06.24, 13:43

Нагадаємо

8 липня рф завдала ракетний удар по найбільшій дитячій лікарні України "Охматдит" і понад 50 цивільним об'єктам у Києві. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 31 особа, серед них четверо дітей, а також було поранено 117 людей, зокрема 10 дітей.

"Охматдит" ми відновимо, буде ще 300 мільйонів - Зеленський09.07.24, 19:10

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові стався вибух

     • 22282 переглядiв