ukenru
laboratorni-doslidzhennya-ne-pidtverdili-vipadok-difteriyi-na-luganschini

Лабораторні дослідження не підтвердили випадок дифтерії на Луганщині

 • 13704 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Після лабораторних досліджень випадок захворювання на дифтерію в Луганській області не підтвердився. Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передає УНН.

“Підозрілий на дифтерію випадок у Луганській області не підтвердився після проведення лабораторних досліджень в мікробіологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України”, — сказано у повідомленні.​

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом і характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки та явищами загальної інтоксикації з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Під час хвороби набряк слизових оболонок та блокування дихальних шляхів псевдомембранами часто призводять до смерті. Токсикоз, ураження серцево-судинної та нервової систем і вторинні інфекції також можуть мати летальні наслідки.

У зв’язку з небезпечністю хвороби та низьким рівнем охоплення щепленнями проти дифтерії в Україні у МОЗ рекомендували зробити вакцинацію для дітей і ревакцинацію для дорослих.

Як повідомляв УНН, раніше у МОЗ заявили, що мають повідомлення про підозру на дифтерію в Луганській області, проте лабораторно це не підтверджено.

Українські Національні Новини

Здоров'я