ukenru
kytai-mozhe-boikotuvaty-maibutni-myrni-perehovory-shchodo-ukrainy-yakshcho-na-nykh-ne-bude-rf-zmi

Китай може бойкотувати майбутні мирні переговори щодо України, якщо на них не буде рф - ЗМІ

 • 33379 переглядiв

Китай може бойкотувати майбутні мирні переговори щодо України у Швейцарії, якщо на них не буде присутня росія.

Китай може бойкотувати майбутні мирні переговори щодо України, які планують відбутися у Швейцарії, якщо на них не буде присутня росія. Про це передає УНН з посиланням на POLITICO.

Нещодавно офіційні особи повідомили POLITICO, що Китай намагається переконати Європу дозволити росії сісти за стіл майбутніх мирних переговорів, можливо, у Швейцарії - інакше Пекін бойкотуватиме такі зустрічі 

- пише видання.

Зазначається, що президент Китаю Сі Цзіньпін зустрінеться зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном у Парижі на початку травня, відзначивши його першу поїздку до Європи після пандемії. Також Китай прагне відновити зіпсовані відносини з Європою через "безмежне партнерство" Сі з президентом росії володимиром путіним, незважаючи на війну кремля в Україні.

Китай підтримує проведення міжнародної мирної конференції, на яку погодяться Україна та росія07.03.24, 10:58 • [views_0]

Співрозмовники видання зазначають, що настрій у Франції, швидше за все, буде іншим, ніж урочистостями, які відзначали 50-річчя двосторонніх відносин між двома країнами.

"Це буде менш святковим і більш старанним, враховуючи поточні економічні та геополітичні ставки. Ми вимагаємо взаємності у відносинах з Китаєм, зокрема в ключовій сфері екологічного переходу", - сказав співрозмовник.

Китай має бути присутнім за столом переговорів щодо "формули миру" – Єрмак15.01.24, 02:35 • [views_0]

Антоніна Туманова

Політика