kyiv-pozyvatymetsia-v-sudi-do-zabudovnyka-yakyi-nesanktsionovano-znis-sadybu-zelenskykh

Київ позиватиметься в суді до забудовника, який несанкціоновано зніс садибу Зеленських

 • 20827 переглядiв

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто подасть до суду на забудовника за несанкціоноване знесення садиби Зеленських. Влада вимагатиме відбудувати садибу та розслідувати всіх причетних до її знищення.

Київ позиватиметься в суді до забудовника, який несанкціоновано зніс садибу Зеленських, та до власників будівлі, яку нахабно знищили. Про це повідомив у телеграм-каналі мер Києва Віталій Кличко, пише УНН.

Деталі

За словами очільника столиці, місто вимагатиме заново відбудувати садибу в тому вигляді, який вона мала.

До того ж землю під садибою Зеленських місто не передавало власнику будівлі. Що свідчить про незаконне використання земельної ділянки для будь-яких робіт. Тому встановлення будь-яких парканів навколо ділянки, заїзд будь-якої будівельної техніки є незаконним. І поліція повинна на це реагувати,

- йдеться у повідомленні.

Також міська влада наполягатиме, щоб правоохоронні органи зʼясували і оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби. Місто усіляко сприятиме правоохоронцям, надаватиме необхідну документацію, щоб розслідування було обʼєктивним та винні були притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо

У Києві незаконно знесли садибу Зеленських, яка є значною історичною будівлею. Мінкульт не надавав дозволів на демонтаж і закликав правоохоронців звернути увагу на спробу знищення історичної забудови. Поліція також заявила про відкриття провадження у зв'язку зі знесенням будівлі. Через знесення сотні киян мітингували під КМДА, вимагаючи припинити руйнування історичної частини Києва.

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі