ukenru
kurs-bitkoyina-zletit-ale-ne-skoro

Курс біткоїна злетить, але не скоро

 • 3928 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Біткоїн злетить у ціні, але у довгостроковій перспективі. Такий прогноз озвучили аналітики компанії Quinlan Associates, передає УНН з посиланням на галузеве видання MyCrypter.

"Ми вважаємо, що вартість криптовалют буде падати у короткостроковій перспективі, однак ціна практичних криптовалют, швидше за все, відновиться, і вони будуть домінувати на ринку в довгостроковій перспективі", - заявили аналітики.

На початку року, коли біткоїн коштував близько 14 тис. дол., і консалтингова фірма Quinlan Associates дала разючий на той момент прогноз. Вони передбачили, що найпопулярніша криптовалюта впаде до 1,8 тис. дол. до кінця 2018-го. Тоді до прогнозу поставилися вельми критично. Сьогодні курс біткоїна становить близько 3,8 тис. дол.

Нагадаємо, як писав УНН, багато країн світу побоюються легалізації криптовалют. А в Америці біткоїни назвали "надризиковим активом".

Україна, тим часом, продовжує визначатися у питанні регулювання ринку криптовалют з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було ухвалено рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного з законопроектів про криптовалюту є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (торік його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, правда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоїни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну. І цей вчинок колеги радикала по партії назвали щонайменше "неетичним".

Українські Національні Новини

Економіка